Έλεγχος τιμών
Άφιξη:
Αναχώρηση:
Δωμάτια:
Έλεγχος »
 
Emerald Hotel
Πλάκα Αποκορώνου
Κρήτη, Χανιά Τ.Κ. 73008

 

Τηλ. :  28250 31978
Κινητό :  694 8506081
Fax :  28250 31978
Email : info@emerald.gr
Weather in Chania


Δραστηριότητες περιοχής

... μέρη που πρέπει να δείτε

 • Παραλίες που μπορείτε να επισκεφτείτε – Κατά την διαμονή σας στο ξενοδοχείο Emerald, μπορείτε να επισκεφθείτε τις κοντινές παραλίες της Αλμυρίδας και των Καλυβών (και οι δύο είναι αμμώδεις παραλίες, κατάλληλες για οικογένειες) και την παραλία στο Καλάμι η οποία είναι με βότσαλο.
  Στην Αλμυρίδα, θα βρείτε επίσης μια ποικιλία από θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις, snorkeling, εκδρομές με σκάφος και windsurfing.
 • Αρχαιολογικός χώρος Άπτερα – Αξίζει να επισκεφτείτε αυτό το μικρό αρχαιολογικό χώρο (αρχαία πόλη της Μινωική περιόδου). Από εκεί υπάρχει θαυμάσια θέα του κόλπου της Σούδας με το λιμάνι των Χανίων αλλά και τμήματος της πόλης των Χανίων.
 • Κάστρο Ιτζεδίν – Κτισμένο από τους Οθωμανούς το 1866, στη θέση ενός παλαιότερου κάστρου του 17ου αιώνα. Στα μέσα του 20ου αιώνα το κάστρο χρησιμοποιήθηκε και ως φυλακές, ενώ αργότερα αποτέλεσε αποθήκες του Ελληνικού ναυτικού.
 • Επισκεφτείτε την πόλη των Χανίων καθώς και την παλαιά πόλη με το ενετικό λιμάνι (περίπου 25 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο Emerald).
  Κάποια από τα πιο δημοφιλή μέρη της πόλης είναι το Ναυτικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Μετά -Βυζαντινό Μουσείο, το Αρχαιολογικό μουσείο, το Τούρκικο τζαμί (το οποίο σήμερα λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος), η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, η Εβραϊκή Συναγωγή και η οδός Χάλιδων (τον πιο διάσημο δρόμο της παλιάς πόλης). Για περισσότερες πληροφορίες, επισπευτείτε τα http://www.chania.gr/en και http://www.xania.net/oldharbor.html
 • Παραδοσιακά χωριά γύρω από το ξενοδοχείο - Βάμος, Βρύσες, Αρμένοι, Σαμωνάς, Κόκκινο Χωριό. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα μικρά παραδοσιακά χωριά, που θα σας δώσουν μια γεύση της παραδοσιακής αγροτικής Κρήτης.
 • Η λίμνη του Κουρνά - Η μοναδική λίμνη γλυκού νερού στην Κρήτη. Ένα όμορφο μικρό ταξίδι που μπορείτε να κάνετε με όλη την οικογένεια για να απολαύσετε την υπέροχη θέα των βουνών, τη λίμνη και τη θάλασσα. Περπατήστε γύρω από τη λίμνη, κάντε βαρκάδα, ταΐστε τις πάπιες και απολαύστε ένα σνακ / γεύμα σε μια από τις πολλές καφετέριες και ταβέρνες.
 • Φαράγγι της Σαμαριάς - Αυτό είναι το γνωστό φαράγγι της Σαμαριάς, όπου χιλιάδες επισκέπτες έρχονται στην Κρήτη για να το διαβούν. Είναι πεζοπορία 15 χιλιομέτρων (κυρίως κατάβαση). Είναι το μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης με 18 χλμ μήκος, ενώ η απόσταση που διανύει ο επισκέπτης είναι 14 χλμ. Το πλάτος του είναι από 150 μέτρα έως 3 μέτρα. Το 1962 ανακηρύχτηκε εθνικός δρυμός για την προστασία της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας που φιλοξενεί. Διαβαίνοντας το είναι πιθανό να συναντήσετε τον κρητικό αίγαγρο ( κρι-κρι ή αγρίμι για τους ντόπιους) αλλά και πολλά σπάνια είδη πουλιών. Η είσοδος του Φαραγγιού είναι από το χωρίο Ομαλός και γίνεται είτε μεμονωμένα είτε σε γκρουπ. Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες. 
 • Φαράγγι της Ίμβρου - Μια σύντομη και εύκολη πεζοπορία (περίπου 8 χλμ) που ξεκινά από τα τελευταία σπίτια του χωριού Ίμβρος και τελειώνει στο χωριό Κομιτάδες. Δεν είναι απαραίτητος οδηγός. Από το χωριό Κομιτάδες μπορείτε να πάρετε ένα ταξί για να σας πάει πίσω στο αυτοκίνητο σας (ή εάν το επιθυμείτε, να επιστρέψετε με τον ίδιο τρόπο).
 • Φαράγγι Δίκταμου – Περπατήστε το 7 χιλιομέτρων φαράγγι του Δίκταμου. Ξεκινάει από το Κατοχώρι Μαλάξα και καταλήγει στο χωριό Στύλος (ή αντίστροφα).
 • Φαράγγι Μαχεροί – Περπατήστε το 4 χιλιομέτρων φαράγγι που ξεκινά από το χωριό Καρές (στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου) και τελειώνει στην είσοδο του χωριού Μαχαιροί (ή αντίστροφα). Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στα Κυριακοσέλια (προς το χωριό Σαμωνάς) και έχει βυζαντινές τοιχογραφίες. Είναι μια όμορφη εκκλησία με αρχαιολογική σημασία. Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε την εκκλησία, ενημερώσετε ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για το κλειδί της εκκλησίας (που δεν είναι πάντα ανοιχτή).
 • Η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη - στο χωριό Ντουλιανά είναι μια πολύ όμορφη εκκλησία, χτισμένη πάνω στο βράχο.